erasmus international food 01
9 kwietnia w klubie PeHa po raz pierwszy odbyła się impreza pod nazwą Erasmus+ International Food Festival. Tym razem gospodarzami imprezy byli studenci zagraniczni, którzy przy niewielkim wsparciu Biura Erasmus i Uczelnianego Ośrodka Kultury zorganizowali poczęstunek. Nasi goście chcieli zrewanżować się za ciepłe przyjęcie w siedleckiej uczelni i ugotować coś typowego i najbardziej popularnego w ich krajach. Uczestnicy imprezy mieli okazję posmakować hiszpańskiego omletu i tureckiej zupy z soczewicy a także napić się sangrii. Polscy studenci również nie przyszli z pustymi rękami, na stole pojawiły się pierogi. Wszystkie potrawy bardzo smakowały i szybko zniknęły ze stołów. Dalsza część wieczoru upłynęła młodzieży na tańcach i wspólnych śpiewach, a na koniec młodzież wybrała się na spacer nad siedlecki zalew.

Fotogaleria



Fot. Piotr Uziak, Katarzyna Sobolewska, Monika Ociesa