Uniwersytet

16 marca 2023 r. na Wydziale Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu, Welcome Center oraz Dział Nauki i Współpracy z Zagranicą zorganizował kolejną edycję warsztatów kulinarnych pt. International Dinner.

Opiekę nad młodymi kucharzami sprawowała Pani mgr Agnieszka Decyk z Poradni Dietetyczno-Żywieniowej UPH. Studenci z Turcji, Białorusi, Ukrainy i Polski mieli okazję nauczyć się wykonywania pierogów i pieczenia tradycyjnego polskiego sernika.

Tym razem po raz pierwszy mieliśmy okazję skosztowania tradycyjnych potraw tureckich. Na stole pojawiły się Beyti kebap z wołowiną oraz Mercimek çorbası.

Warsztaty były doskonałą okazją do poznania tradycji kuchni polskiej i tureckiej, nabycia nowych umiejętności kulinarnych oraz integracji międzynarodowej społeczności Uniwersytetu.

Spotkanie zorganizowano w ramach Projektu „Welcome to UPH” finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Welcome to Poland 2021 Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej.


On March 16, 2023, at the Faculty of Medical and Health Sciences, Welcome Center and the Research and International Cooperation Office, organized another edition of International dinner - culinary workshops.

The young cooks were looked after by Mrs. Agnieszka Decyk from the Dietetic and Nutrition Clinic of the UPH. Students from Turkey, Belarus, Ukraine and Poland had the opportunity to learn how to make dumplings and bake traditional Polish cheesecake.

This time for the first time we had the opportunity to taste traditional Turkish dishes. Beyti kebap with beef and Mercimek çorbası appeared on the table.

The workshops were a great opportunity to learn about the traditions of Polish and Turkish cuisine, acquire new culinary skills and integrate the international community of the University.

The meeting was organized as part of the "Welcome to UPH" project financed by the European Union under the Welcome to Poland 2021 program of the Polish National Agency for Academic Exchange.

Fotogaleria